• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Greva contrololilor de trafic din Franta perturba traficul aerian pe tot continentul. 20% din zboruri, anulate

Greva contrololilor de trafic din Franta perturba traficul aerian pe tot continentul. 20% din zboruri, anulate

Anularea zborurilor in Europa a continuat si luni din cauza grevei controlorilor de trafic din Franta, care protesteaza in urma reducerii personalului si a lipsei investitiilor in sistemele folosite de angajati, transmite RTE News, potrivit Agerpres.

Cel mai mare operator aerian low-cost din Europa, Ryanair, a cerut Guvernului francez si Comisiei Europene sa intervina pentru a preveni situatia in care "un numar redus de angajati" francezi cer bani pentru "rascumpararea" pasagerilor.
 
Conducerea Ryanair a subliniat ca greva provoaca si intreruperea unor zboruri care nu decoleaza sau nu aterizeaza de pe aeroporturile franceze. Si companiile britanice British Airways si easyJet sunt afectate de actiunea de protest din Franta.
 
Greva a inceput duminica dimineata la ora 5,00 a.m. si se va incheia marti dimineata, la ora 5,00 a.m.
 
Companiile aeriene au trebuit sa anuleze, duminica si luni, 20% din zborurile de pe cinci aeroporturi franceze ca urmare a unei greve de doua zile a controlorilor de trafic.
 
Tinand cont de "dispozitiile" grevistilor, Directia Generala de Aviatie Civila (DGAC) a cerut companiilor aeriene sa-si anuleze 20 % din cursele pe aeroporturile Paris- Orly, Beauvais, Lyon, Nisa si Marsilia.
 
Greva a fost convocata de sindicatul Inginerilor de Control al Aviatiei Aeriene (UNSA-ICNA), care protesteaza, in principal, din cauza reducerii numarului de controlori intr-un moment in care "toate previziunile privind traficul indica perspective de crestere importante".
 
Intr-un comunicat, UNSA-ICNA reclama decizia DGAC de "a accelera reducerea personalului in 2016", prin neangajarea altor persoane in locul a 20-35% dintre controlorii de trafic care se pensioneaza.

21 martie 2016 11:20
Modifică setările cookies