• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Guvernul acorda R.Moldova 20 milioane euro pentru dezvoltarea sistemului de educatie

Guvernul acorda R.Moldova 20 milioane euro pentru dezvoltarea sistemului de educatie

Guvernul va acorda aproape 20 milioane euro pentru dezvoltarea sistemului de educatie din Republica Moldova, in baza unui parteneriat intre cele doua ministere de resort, a anuntat premierul Victor Ponta, precizand ca a discutat, miercuri, in acest sens cu prim-ministrul moldovean.

Anuntul a fost facut la ceremonia de premiere a elevilor si profesorilor pregatitori pentru rezultatele obtinute in acest an la olimpiadele internationale.
 
"Vreau sa profit de prezenta dumneavoastra aici sa dau un alt mesaj public pe care eu il consider extrem de important: stiu foarte bine - traiesc, ca si dumneavoastra, in Romania, am fost la scoala in Romania, am copii la scoli din Romania – ca sunt foarte multe de facut pentru ca sistemul de educatie din Romania sa se dezvolte in continuare. Asta nu ma face, insa, sa uit ca existe zone in care copiii romani - si ma refer la Republica Moldova, in special – au chiar mai mare nevoie de sprijin decat au copiii din Romania. Astazi, am discutat si cu primul-ministru al Republicii Moldova, domnul Leanca, si, din economiile si din munca noastra din acest an, aproximativ 80 de milioane lei noi, aproape 20 de milioane de euro, vor fi cheltuiti de catre Guvernul Romaniei pentru dezvoltarea sistemului de educatie din Republica Moldova, printr-un parteneriat intre cele doua ministere", a spus Ponta.
 
El a cerut tuturor celor care muncesc in scolile romanesti sa fie "solidari", aratand ca este un gest de solidaritate care va conta la fel de mult ca orice alta investitie in orasele sau scolile romanesti.

18 decembrie 2013 14:57
Modifică setările cookies