• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
IBM a creat cipul a carui functionare seamana cu activitatea creierului uman

IBM a creat cipul a carui functionare seamana cu activitatea creierului uman 

IBM a creat un cip a carui functionare imita activitatea creierului uman in recunoasterea imaginilor din datele video si care are nevoie de mai putina energie decat procesoarele traditionale, relateaza Bloomberg.

Daca prototipul va deveni produs de serie, ar putea ajuta industria procesoarelor, care cauta noi solutii pentru cresterea vitezei de functionare a computerelor.

Producatorii urmaresc noi metode pentru efectuarea unor sarcini multiple in acelasi timp, in conditiile in care modelele traditionale de cipuri care se supraincalzesc. 

Noul cip dezvoltat de IBM, descris in revista Science, are 1 milion de neuroni programabili, in baza a 5,4 milioane de tranzistori. Acesti nuclei legati prin "neurosinapse" pot procesa informatiile si comunica in paralel, si nu in linie, ca in sistemele traditionale.  

Laboratoarele de cercetare al IBM sunt renumite, astfel ca giganti precum Samsung folosesc tehnologia companiei la fabricarea propriilor produse. Reputatia IBM in domeniul cercetarii nu a adus insa companiei o pozitie de lider pe piata cipurilor, dominata de Intel.


11 august 2014 08:31
Modifică setările cookies