• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Identitatile a 22.000 de jihadisti, dezvaluite de un fost membru ISIS

Identitatile a 22.000 de jihadisti, dezvaluite de un fost membru ISIS

Sky News a anuntat ca a intrat in posesia unor documente care contin 22.000 de nume ale membrilor gruparii jihadiste Stat Islamic.

Un fost membru al Statului Islamic, recrutat din Armata Libera Siriana, a oferit postului britanic Sky News un stick USB ce contine fisierele, furate de la seful politiei interne a organizatiei jihadiste.
 
Aceleasi documente au fost obtinute si de serviciile de informatii germane, relateaza The Guardian. La originea acestei scurgeri de informatii se afla un fost membru al Armatei Libere Siriene, recrutat de ISIS. Dezamagit de Statul Islamic, acesta a parasit Siria si gruparea, trecand granita in Turcia.
 
Miile de documente predate contin nume, adrese, numere de telefon, dar si identitati ale rudelor, in cazul a 22.000 de membri ISIS. Recrutii trebuiau sa raspunda in scris la 23 de intrebari oferind informatii despre grupa de sange, numele de fata al mamei lor sau nivelul de intelegere a sharia, legea islamica.
 
Documentele arata ca jihadistilor din Daesh li s-au alaturat tineri din 51 de tari, printre care si Marea Britanie. Unii dintre cei aflati pe lista sunt cunoscuti de serviciile de informatii.

10 martie 2016 11:33
comentarii (0)

Comentarii (0)