• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Încasări record pentru Star Wars: The Last Jedi , al optulea episod al francizei Star Wars

Încasări record pentru ''Star Wars: The Last Jedi'', al optulea episod al francizei Star Wars

Filmul ''Star Wars: The Last Jedi'', cel de-al optulea episod al francizei Star Wars, a realizat încasări de 220 de milioane de dolari în primele trei zile de la premieră, sumă record care îl plasează pe poziţia a doua în istoria box office-ului nord american, performanţă întrecută doar de ''Star Wars: The Force Awakens'' (2015), episodul precedent al seriei.

Pelicula, regizată de Rian Johnson, îi aduce faţă în faţă pe enigmatica eroină Rey (Daisy Ridley) şi pe maleficul Kylo Ren (Adam Driver) şi marchează ultima apariţie pe marele ecran a interpretei rolului Prinţesei Leia, regretata actriţă Carrie Fisher, decedată subit la vârsta de 60 de ani, în decembrie 2016.
 
Compania Disney, producătoarea filmului, a anunţat deja pregătirea unei noi trilogii Star Wars şi cel de-al nouălea episod, programat să fie lansat în 2019.
 
Pe cea de-a doua poziţia în box office, ''Ferdinand'', un film de animaţie despre un taur inimos care traversează Spania, a realizat încasări de 13 milioane de dolari.
 
''Coco'', cea mai recentă animaţie produsă de studioul Pixar (Disney), coboară pe locul al treilea, cu încasări de 10 milioane de dolari, 150,8 milioane de dolari încasări totale de la premieră.
 
Pe cea de-a patra poziţie, comedia emoţionantă ''Wonder'', cu Julia Roberts, Owen Wilson şi Jacob Tremblay, spune povestea lui Auggie, un băieţel care s-a născut cu o diformitate facială, şi a încercării sale de a se integra în viaţa şcolară. Filmul a realizat încasări de 5,4 milioane de dolari în weekend şi 109,2 milioane de dolari în cele cinci săptămâni de când s-a lansat pe marile ecrane.
 
Filmul cu supereroi ''Justice League'' coboară pe cea de-a cincea poziţie, cu 4,2 milioane de dolari. Aventurile supereroilor Batman (Ben Affleck), Wonder Woman (Gal Gadot), Aquaman (Jason Momoa), Cyborg (Ray Fisher) şi Flash (Ezra Miller) au realizat încasări totale de 219,5 milioane de dolari de la lansarea peliculei, acum cinci săptămâni.

18 decembrie 2017 10:29
Modifică setările cookies