• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Închisoare pe viață pentru inventatorul danez care a ucis o jurnalistă pe submarinul său

Închisoare pe viață pentru inventatorul danez care a ucis o jurnalistă pe submarinul său

Peter Madsen, inventator danez autodidact ce nutrea fantasme morbide, a fost condamnat miercuri la închisoare pe viaţă pentru asasinarea, precedată de servicii sexuale, a tinerei jurnaliste suedeze Kim Wall pe submarinul său privat, în august 2017, lângă Copenhaga, informează AFP, preluată de Agerpres.

Peter Madsen, 47 de ani, a fost declarat vinovat de un tribunal din Copenhaga de uciderea cu premeditare a lui Kim Wall, 30 de ani, precum şi pentru faptul că i-a provocat mutilări sexuale, a dezmembrat-o şi i-a decapitat cadavrul, înainte de a-l disipa în mare.

Kim Wall, o experimentată jurnalistă suedeză, în vârstă de 30 de ani, a ajuns în seara zilei de 10 august 2017 la bordul submarinului Nautilus al lui Peter Madsen, creatorul şi proprietarul acelui submersibil de 17 metri lungime, pentru a realiza un reportaj.

Dispariţia jurnalistei a fost anunţată de partenerul ei de viaţă care, îngrijorat de lipsa iubitei sale, a sesizat poliţia pe 11 august. În aceeaşi zi, Peter Madsen (47 de ani) a fost salvat de autorităţile daneze din apele strâmtorii Oresund ce desparte Danemarca de Suedia, la scurt timp după naufragiul submarinului său, despre care anchetatorii cred că a fost scufundat în mod intenţionat.

Madsen a declarat iniţial că femeia a coborât pe insula Refshaleon din apropiere de Copenhaga, în seara zilei de 10 august. Apoi, după ce a fost plasat în arest preventiv, inventatorul danez şi-a modificat declaraţia şi a spus că jurnalista Kim Wall şi-a pierdut cunoştinţa în urma unui 'accident' şi că el i-a aruncat trupul în mare, în golful Koge.

Ulterior, inventatorul danez a recunoscut că a dezmembrat cadavrul şi l-a aruncat în mare, dar a negat că el a ucis-o pe jurnalista suedeză. Madsen se află în arest preventiv începând din data de 12 august a anului trecut.

25 aprilie 2018 15:15
Modifică setările cookies