• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
India depaseste SUA, la numarul de utilizatori ai internetului

India depaseste SUA, la numarul de utilizatori ai internetului

India ocupa locul doi in lume ca principala piata a internetului, cu 333 de milioane de utilizatori, depasind Statele Unite, potrivit unui raport publicat de Comisia Natiunilor Unite privind dezvoltarea digitala.

Potrivit raportului, a doua tara din lume cu cei mai multi locuitori este devansata de China care continua sa aiba cei mai multi utilizatori de internet din lume, cu 721 de milioane de persoane conectate.

Raportul subliniaza totusi ca aceste inegalitati in privinta accesului la internet persista intre tarile bogate si cele in dezvoltare. Desi primele ating un nivel al utilizarii aproape de saturatie, "gradul de conectivitate" nu progreseaza suficient de rapid pentru a ajuta zonele cele mai sarace din lume sa reduca acest decalaj.

Prin urmare, la nivel mondial, 3,9 miliarde de persoane nu au acces la internet, dintre care 55% sunt concentrate in sase state: China, India, Indonezia, Pakistan, Bangladesh si Nigeria.

Pe de alta parte, in jur de douazeci de tari, printre care Statele Unite, concentreaza ele singure aproape trei sferturi din utilizatorii de internet din intreaga lume.

In ce priveste internetul mobil, India a detronat de asemenea SUA, fiind a doua piata dupa China, cu 60 de milioane de abonati. Raportul mentioneaza ca dezvoltarea internetului mobil se extinde tot mai mult, avand in vedere ca 165 de state au deja servicii mobile in retele 4G.

20 septembrie 2016 11:27
Modifică setările cookies