• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Facultate evacuata in Olanda, in urma unei amenintari cu bomba

Facultate evacuata in Olanda, in urma unei amenintari cu bomba

O institutie de invatamant superior din Leyde, in vestul Olandei, a fost evacuata vineri in urma unei alerte cu bomba, la cateva zile dupa inchiderea scolilor din oras timp de o zi din cauza unei amenintari cu atac postate pe Internet, scrie AFP.

"Institutia de invatamant superior a fost evacuata dupa o alerta cu bomba", a declarat pentru AFP purtatoarea de cuvant a politiei, Welleke van Rantwijk, adaugand ca anchetatorii au mers la fata locului.

"Aproximativ 300 de persoane au fost evacuate", a adaugat Van Rantwijk, care a asigurat ca nu exista "aparent nicio legatura cu amenintarea" care a vizat institutiile gimnaziale din oras la inceputul saptamanii.
 
La scoala din Leyde se preda in special chimie, economie si comunicare, aceasta avand aproximativ 7.000 de studenti.
Toate institutiile de invatamant secundar din Leyde, aproximativ 20 in total, au fost inchise luni, iar agenti de politie inarmati au fost plasati in fata institutiilor dupa o amenintare cu un atac publicata de un student pe un site de Internet.
 
Publicat pe site-ul american 4chan.org, mesajul in engleza asigura: "Maine voi trage in profesorul meu si in cat mai multi elevi posibil".
 
Un suspect, care se afla in Costa Rica, a fost identificat si va merge in Olanda de bunavoie, a asigurat politia. Un fost elev al scolii britanice a fost retinut, dupa care a fost eliberat.

26 aprilie 2013 20:00
Modifică setările cookies