• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Iranul cere Turciei sa opreasca operatiunile militare din Siria

Iranul cere Turciei sa opreasca operatiunile militare din Siria

Iranul a cerut miercuri Turciei sa puna capat rapid operatiunilor militare lansate in nordul Siriei, pentru a evita complicarea suplimentara a situatiei din regiune, transmite AFP, preluand presa de la Teheran.

“Continuarea prezentei militare a Turciei in Siria complica si mai mult situatia”, a declarat purtatorul de cuvant al Ministerului iranian de Externe, Bahman Ghassemi, citat miercuri de televiziunea de stat, scrie Agerpres.

Aratand ca luptele din nordul Siriei 'provoaca moartea unor nevinovati', purtatorul de cuvant a subliniat ca 'este necesar ca armata turca sa-si inceteze rapid actiunile militare'.

'Toate statele trebuie sa respecte suveranitatea si integritatea teritoriala ale Siriei', a adaugat Bahman Ghassemi, insistand ca 'lupta impotriva terorismului nu trebuie sa slabeasca guvernul legitim' sirian.

Iranul este principalul aliat regional al presedintelui sirian Bashar Al-Assad, pe care il sprijina politic, financiar si militar.

Armata turca a lansat miercurea trecuta o operatiune fara precedent in nordul Siriei, vizand alungarea din zona de frontiera a gruparii jihadiste Stat Islamic si a militiei kurde YPG, considerata de Ankara 'organizatie terorista'.

31 august 2016 09:53
Modifică setările cookies