• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Ivanka Trump, huiduita la Berlin, in timp ce isi apara tatal, acuzat de misoginism

Ivanka Trump, huiduita la Berlin, in timp ce isi apara tatal, acuzat de misoginism

Fiica presedintelui american, Ivanka Trump, a fost nevoita sa-si apere marti, la Berlin, tatal de acuzatii de misoginism din cauza unor declaratii controversate, subliniind ca el ”acorda multa importanta potentialului femeilor”, relateaza AFP.

Potrivit CNN, fiica presedintelui a fost huiduita in timp ce-si apara tatal, scrie News.ro.
 
”Bineinteles, am auzit critici ale presei (...)”, a spus Ivanka trump la o masa rotunda pe tema locului femeilor in lume, la care participau cancelarul german Angela Merkel, organizatoarea conferintei in cadrul presedintiei germane a G20, si directoarea Fondului Monetar International (FMI) Christine Lagarde.
 
Insa eu stiu din experienta personala (...) ca mii de femei care au lucrat cu si pentru tatal meu de decenii (...) sunt martorele credintei si convingerii sale solide in potentialul femeilor si capacitatea lor de a munci ca orice barbat”, a dat ea asigurari.
 
Ivanka Trump a fost nevoita sa raspunda unor intrebari fara menajamente ale animatoarei dezbaterii, redactorul-sef al revistei economice germane Wirtschaftswoche, Miriam Meckel, care i-a spus ca declaratiile tatalui ei din campania electorala americana te pot face sa te intrebi cu privire la sustinerea sa reala a femeilor.
 
”Ca fiica (a lui Donald Trump), pot sa vorbesc la nivel personal, stiind ca el m-a incurajat si mi-a permis sa ma dezvolt”, a adaugat fostul model, in varsta de 35 de ani, devenita intre timp o consiliera apropiata a tatalui ei la Casa Alba.
 
”Am crescut intr-o casa in care nu exista vreo piedica fata de ceea ce putem realiza prin perseverenta si tenacitate (...). Nu exista vreo diferenta intre fratii mei si mine”, a declarat tanara, care se afla in prima ei vizita oficiala de cand a fost numita consiliera a tatalui ei.
 
In campanie, difuzarea unei inregistrari video din 2005, in care Donald Trump facea declaratii extrem de vulgare si degradante despre femei, a socat inclusiv tabara sa.
 
Animatoarea, asezata alaturi de Merkel, a intrebat-o de asemenea pe Ivanka Trump daca a venit la Berlin sa-si reprezinte tatal, Statele Unite sau ”afacerile sale personale”, in contextul in care fiica sefului statului si-a pastrat actiunile - in valoare de cinci pana la 25 de milioane de dolari - la Trump International Hotel. Cea care joaca un rol neobisnuit de ”Prima Fiica” la Casa Alba a raspuns ca nu a venit ”cu siguranta aici” pentru propriile interese.

26 aprilie 2017 10:17
Modifică setările cookies