• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Jamie Oliver, unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din lume, criticat din cauza unor probleme de igiena din restaurantul sau

Jamie Oliver, unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din lume, criticat din cauza unor probleme de igiena din restaurantul sau

Jamie Oliver, un idol al bucatarilor din lumea intreaga, este criticat din cauza unor probleme de igiena, intrucat prestigiosul sau restaurant din centrul Londrei a fost obligat sa isi inchida portile pentru 24 de ore, dupa o inspectie a serviciilor de igiena, potrivit bigbrowser.blog.lemonde.fr.

Inspectorii britanici au descoperit in macelaria si restaurantul celebrului maestru bucatar excremente de soareci, carcase mucegaite si carne de vita Wagyu expirata.
 
Macelaria Barbecoa a primit nota 1 pe o scala de 1 la 5 din partea Food Standards Agency - agentia pentru norme alimentare din Marea Britanie -, care a decis ca, in urma inspectiei efectuate pe 8 ianuarie, "este nevoie ca ameliorari majore sa fie facute" in restaurantul lui Jamie Oliver. La subsol au fost gasite carcase acoperite cu mucegai, in timp ce pretioasele saramuri, precum "caña de lomo" - muschi de porc iberic uscat - erau vandute, in ciuda faptului ca datele de expirare erau depasite, relateza The Times.
 
Macelaria, care aprovizioneaza, printre altele, restaurantul lui Jamie Oliver, situat la etajul aceleiasi cladiri, avea si sali de baie neadecvate, usile frigiderelor si ale camerelor frigorifice erau murdare, iar in aer se simtea "un miros puternic" de excremente de soareci.
 
Grupul condus de Jamie Olivier, care a ales sa inchida macelaria pentru 24 de ore pentru a administra aceasta criza, a afirmat ca mucegaiul gasit pe carcase nu le face pe acestea sa devina "improprii pentru consumul uman".
 
Restaurantul celebrului bucatar britanic se lauda cu faptul ca propune un meniu pe baza de carnuri care sunt "uscate natural pana la 70 de zile", argumentand ca mucegaiul reprezinta "o etapa naturala" in uscarea carnii, dar nu o face periculoasa pentru consum. Preparatele servite in acest restaurant londonez pot sa depaseasca 100 de lire sterline (122 euro).
 
Maestrul bucatar britanic Jamie Oliver a inceput sa gateasca in localul parintilor sai, The Cricketers, din Clavering, Essex, la varsta de opt ani si foarte repede a facut o pasiune pentru gatit, care nu l-a parasit in perioada instruirii de la restaurantele Neal Street si River Cafe.
 
In 2002, el a deschis restaurantul Fifteen in Londra si fundatia de caritate asociata, The Fifteen Foundation, care continua sa instruiasca persoane tinere dezavantajate pentru a deveni bucatari-sef. In momentul de fata, mai sunt inca trei restaurante Fifteen in lume, la Cornwall, Amsterdam si Melbourne, de curand Jamie deschizand si un lant de restaurante centrale in Regatul Unit, care se numesc Jamie's Italian.

9 mai 2014 20:00
Modifică setările cookies