• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Jamie Oliver: Zaharul poate distruge vieti si ar trebui impozitat la fel ca tutunul

Jamie Oliver: Zaharul poate distruge vieti si ar trebui impozitat la fel ca tutunul 

Jamie Oliver, cunoscutul maestru bucatar, spune ca zaharul este foarte daunator pentru sanatatea oamenilor, numindu-l "urmatorul tutun", motiv pentru care ar trebui impozitat la fel ca acesta din urma.

Alimentele pe baza de zahar pot provoca o criza de sanatate asemanatoare cu cea cauzata de fumat, astfel ca ar trebui taxate in acelasi mod ca tutunul, considera Jamie Oliver. 

"Zaharul este sigur urmatorul rau. Este, fara indoiala, urmatorul tutun, iar industria ar trebui sa fie speriata. Si ar trebui taxat la fel ca tutunul si ca orice altceva care poate distruge vieti", a declarat Jamie Oliver, pentru Daily Mail. 

De asemenea, Jamie Oliver precizeaza ca este de acord cu decizia luata de Franta de a impune o taxa pentru bauturile dulci si considera ca si Marea Britanie ar trebui sa urmeze acest exemplu. 

Potrivit unor estimari, britanicii consuma, in medie, 238 de lingurite de zahar in fiecare saptamana, de multe ori, fara sa constietizeze ca alimentele procesate sunt atat de indulcite. O treime dintre copiii britanici si doua treimi dintre adulti sunt obezi sau supraponderali, iar numarul persoanelor care sufera de diabet s-a dublat in ultimele doua decenii. 


5 ianuarie 2015 09:09
Modifică setările cookies