• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Judecator: Presedintele Vladimir Putin a aprobat probabil uciderea lui Litvinenko

Judecator: Presedintele Vladimir Putin "a aprobat probabil" uciderea lui Litvinenko

Presedintele rus Vladimir Putin a "aprobat probabil" uciderea opozantului rus Aleksandr Litvinenko, la Londra, in 2006, de catre doi agenti rusi, a apreciat joi un judecator britanic, in concluziile anchetei publice asupra mortii fostului ofiter FSB prin otravire cu poloniu radioactiv, relateaza AFP. 

Verdictul risca sa reaprinda tensiunile cu Kremlinul, care a denuntat rapid aceasta ancheta, dupa ce negase constant orice implicare in moartea opozantului rus.

"Operatiunea FSB (fostul KGB) a fost probabil aprobata de Patrusev (Nikolai, ex-seful FSB) si de asemenea de presedintele Putin", a mentionat magistratul Robert Owen.  

Exista "indicii puternice ca statul rus este responsabil pentru moartea lui Litvinenko", a insistat el.  

Aleksandr Litvinenko (43 de ani) a decedat in urma otravirii cu poloniu-210 la sfarsitul lunii noiembrie 2006, la trei saptamani dupa o intalnire in timpul careia a baut un ceai la Millennium Hotel, in centrul Londrei, cu doi fosti agenti rusi, Andrei Lugovoi, astazi deputat din partea unui partid nationalist (LDPR, al lui Vladimir Jirinovski) si Dmitri Kovtun, om de afaceri. 


21 ianuarie 2016 14:00
Modifică setările cookies