• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Kim Jong-un ameninţă cu noi lansări de rachete deasupra Japoniei

Kim Jong-un ameninţă cu noi lansări de rachete deasupra Japoniei

Liderul nord-coreean Kim Jong-Un a promis noi lansări de rachete peste Japonia şi a dat asigurări că tirul de marţi, condamnat unanim la ONU, constituie doar o ”ridicare de cortină”, relatează AFP.

Survolarea arhipelagului nipon de o rachetă de tip Hwasong-12, cu rază ”intermediară” de acţiune, a constituit o nouă escaladare în criza nord-coreeană.
 
Tensiunile au atins noi culmi în ultimele săptămâni, după ce Phanianul a tras două rachete balistice intercontinentale (ICBM), care plasează în raza lor de acţiune o bună parte a continentului american.
 
Preşedintele american Donald Trump a ameninţat cu declanşarea ”focului ş furiei” asupra Nordului, care a promis în schimb să lanseze o salvă de rachete în apropierea Insulei Guam, un teritoriu american la Oceanul Pacific, pe care se află 6.000 de militari american şi două instalaţii strategice.
 
Trump a avertizat marţi, pe un ton mai diplomatic, că ”toate opţiunile” sunt pe masă.
 
În aceeaşi zi, tirul nord-coreean a fost condamnat ”ferm” de Consiliul de Securitate al ONU, care a impus recent Phenianului o a şaptea serie de sancţiuni.
 
Beijingul şi Moscova, cei doi aliaţi ai Phenianului, au susţinut textul, care nu prevede, imediat, o consolidare a sancţiunilor impuse Coreei de Nord.

30 august 2017 16:34
Modifică setările cookies