• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Klaus Iohannis s-a intalnit cu directorul CIA, la Washington. Pe 9 iunie va avea o intrevedere cu Donald Trump

Klaus Iohannis s-a intalnit cu directorul CIA, la Washington. Pe 9 iunie va avea o intrevedere cu Donald Trump

Presedintele Klaus Iohannis a avut o intrevedere, marti, in a doua zi a vizitei sale in Statele Unite ale Americii, cu directorul CIA, Mike Pompeo.

Potrivit Administratiei Prezidentiale, la intrevederea cu conducerea CIA presedintele Iohannis a transmis "aprecierea pentru excelenta si complexa colaborare dintre CIA si partenerii de intelligence din Romania, bazata pe incredere, deschidere si sprijin reciproc in arii de expertiza specifice, aspect ce intareste si mai mult Parteneriatul Strategic dintre cele doua tari".
 
"Presedintele Romaniei a asigurat ca tara noastra intelege ca, inclusiv prin servicii de intelligence, sa actioneze ca un furnizor de securitate, pentru a contribui la eforturile internationale pe linie de securitate. La randul sau, conducerea CIA a evidentiat aprecierea pentru nivelul excelent al cooperarii cu partenerii de intelligence din Romania, care se regasesc in topul serviciilor de informatii din Europa cu care are relatii agentia americana, din punct de vedere al nivelului de incredere si al consistentei activitatii derulate. Presedintele Klaus Iohannis si directorul Mike Pompeo au avut, cu acest prilej, si un schimb de vederi pe teme politico-securitare de actualitate: combaterea terorismului (cu accent pe eradicarea Daesh in Siria/Irak), amenintarea balistica/nucleara nord-coreeana, solidaritatea transatlantica, precum si stabilizarea Afganistanului", mai arata Administratia Prezidentiala.
 
De asemenea, in a doua zi a vizitei sale in SUA, Iohannis, a depus o coroana de flori la Monumentul Soldatului Necunoscut de la Cimitirul National Arlington.
 
"Depunerea coroanei de catre presedintele Romaniei in cadrul unei ceremonii solemne a reprezentat un omagiu adus memoriei si eroismului personalului militar american angajat in sustinerea, cu pretul vietii, a pacii, libertatii si democratiei in Europa si in intreaga lume si a marcat recunoasterea sacrificiului suprem al generatiilor de militari americani cazuti pe fronturile din cele doua razboaie mondiale si din alte conflicte", mai spune Administratia Prezidentiala.
 
Momentul depunerii coroanei a presupus cel mai inalt ceremonial utilizat pentru un sef de stat - presedintele Romaniei a fost intampinat cu 21 de salve de tun si de garda de onoare si au fost intonate imnurile Romaniei si Statelor Unite ale Americii. Presedintele Klaus Iohannis a fost condus la Monumentul Soldatului Necunoscut de generalul maior Michael Howard, comandantul districtului militar Washington, adauga sursa citata.
 
Presedintele Klaus Iohannis si-a inceput vizita in SUA luni, cand a primit, la Washington, distinctia „Light Unto the Nations”, premiu acordat de catre Comitetul Evreiesc American (American Jewish Committee - AJC) sefilor de stat care s-au remarcat, de-a lungul timpului, prin promovarea valorilor democratice..
 
Pe 9 iunie, Klaus Iohannis va avea o intrevedere si cu presedintele SUA, Donald Trump.

7 iunie 2017 08:57
Modifică setările cookies