• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Klemm, SUA: Coruptia este o otrava pentru democratie. Lupta impotriva flagelului, vitala pentru viitorul Romaniei

Klemm, SUA: Coruptia este o otrava pentru democratie. Lupta impotriva flagelului, vitala pentru viitorul Romaniei

Coruptia este "o otrava" pentru orice stat democratic, iar lupta impotriva flagelului este "vitala pentru viitorul Romaniei", a declarat joi ambasadorul SUA in Romania, Hans Klemm, la o intalnire cu studentii clujeni.

"Coruptia este o otrava pentru orice democratie, fie ca este in SUA sau in Romania trebuie eliminata la toate nivelele vietii publice. Este o mare provocare si felicit Romania pentru ce a facut si pentru ca lupta din greu impotriva coruptiei, este o lupta care nu se termina niciodata si trebuie sustinuta. Aceasta lupta nu exista numai in Romania, si vecinii dumneavoastra se confrunta cu provocari serioase, cum ar fi Ucraina, Republica Moldova, dar si SUA au o problema cu coruptia, in conditiile in care au fost cazuri de fosti guvernatori si senatori anchetati sau presedinti care au parasit functia din cauza coruptiei", a mentionat Hans Klemm, potrivit Agerpres.

El a adaugat ca a fost martorul unor evenimente importante in Romania, dupa tragedia de la Colectiv, cand romanii s-au unit impotriva coruptiei.  

"Am vazut zeci de mii de oameni care s-au unit intr-o solidarizare pasnica impotriva coruptiei, am vazut sloganul 'Coruptia ucide', am fost impresionat de acei cetateni de pe strazile Bucurestiului. Multi dintre voi ati participat la aceste demonstratii si ati vazut un viitor luminos pentru Romania, unde legea domneste si lupta impotriva coruptiei este foarte mare", a completat ambasadorul SUA.  

El spera ca acei oameni care au iesit in strada sa-si voteze lideri responsabili la alegerile din acest an.  

"Sunteti noua generatie si va intreb daca veti contribui ca Romania sa ajunga in locul in care merita sa fie, o tara libera de coruptie si unde sa guverneze legea? Sa alegeti candidati corecti, care sa reprezinte poporul", a afirmat diplomatul american.  


25 februarie 2016 17:18
Modifică setările cookies