• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
La un muzeu din Chicago se poate dormi cu 10 dolari pe noapte in celebra Camera lui Van Gogh din Arles

La un muzeu din Chicago se poate dormi cu 10 dolari pe noapte in celebra "Camera lui Van Gogh din Arles"

Un prestigios muzeu din Chicago a reconstituit in cele mai mici amanunte "Camera lui Van Gogh din Arles", pe care o inchiriaza cu 10 dolari pe noapte.

Exista trei versiuni ale tabloului "Camera lui Van Gogh din Arles", pictate intre 1888 si 1889, expuse la muzeul Van Gogh din Amsterdam, muzeul Orsay din Paris si la muzeul din Chicago. Ele vor fi prezentate in mod exceptional impreuna la Art Institute din 14 februarie pana in 10 mai.  

Reproducerea in marime naturala a incaperii, realizata de un grup de artisti din Chicago, reia culorile vii din lucrari si cuprinde imitatii ale mobilei simple de lemn.

Cu "peretii sai lila, podeaua de un rosu pal, scaunele si patul de un galben cromat, pernele galben pal si cuvertura rosu sangeriu, masa de toaleta portocalie, ligheanul albastru si fereastra verde", Van Gogh a vrut "sa sugereze o odihna absoluta", potrivit unei scrisori trimise fratelui sau, Theo.

Rezervarile se limiteaza la o singura noapte si includ doua intrari la muzeu. Cand expozitia se va incheia, camera isi va inchide si ea portile.


12 februarie 2016 15:49
Modifică setările cookies