• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Laura Codruta Kovesi obtine inca un mandat la sefia DNA

Laura Codruta Kovesi obtine inca un mandat la sefia DNA

Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a avizat favorabil, luni, cu unanimitate de voturi, propunerea ministrului Justitiei, Raluca Pruna, de reinvestire a Laurei Codruta Kovesi in functia de procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA).

In interviul de reinvestire in functie, Kovesi a declarat ca in cazul intregului personal al DNA, criteriile de integritate trebuie sa fie superioare oricarui magistrat.

Aceasta a raspuns intrebarii vicepresedintelui CSM, Luminita Palade, legate de masurile care trebuie luate in ipoteza unor scurgeri de informatii clasificate sau confidentiale din DNA.

"Ne-am confruntat cu astfel de situatii in 2013, cand un procuror-sef al DNA a fost suspectat de fapte de coruptie, n-am avut nicio ezitare, am inregistrat dosarul - a fost repartizat unui procuror din structura centrala si legea a fost aplicata la fel cum se aplica pentru toti cetatenii. Am avut si astfel de situatii si cu politisti, de fiecare data cand genul acesta de dezvaluiri imbraca forma unor infractiuni am constituit doare penale si le-am investigat la fel ca orice alte dosare; avem politisti din DNA care au fost condamnati pentru astfel de fapte. (...) In cazul nostru, criteriile de integritate trebuie sa fie oarecum superioare oricarui magistrat", a spus Kovesi.

Ea a aratat ca, atunci cand au fost identificate anumite comportamente care ar fi putut constitui abateri disciplinare, a fost sesizat de fiecare data CSM, in special Inspectia Judiciara.

"In ceea ce priveste masurile administrative referitoare la informatiile clasificate, avem un compartiment de informatii clasificate care este condus de un procuror sef, avem niste reguli foarte stricte cu privire la circuitul documentelor, modul in care se repartizeaza lucrarile, modul in care se folosesc informatiile din aceste documente. In urma incidentelor, daca pot sa le spun asa, de fapt in urma instrumentarii dosarelor cu procurori sau politisti in functie, am dispus anumite masuri administrative privind accesul la informatie, am limitat foarte mult accesul la informatii al procurorilor sau politistilor. Munca este extrem de mult compartimentata, are acces la toate informatiile din DNA un anumit numar de persoane si doar pentru cazuri obiective", a afirmat Kovesi.
 


28 martie 2016 11:47
Modifică setările cookies