• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Legea vaccinarii, introdusa in sedinta de Guvern de joi in prima lectura

Legea vaccinarii, introdusa in sedinta de Guvern de joi in prima lectura

Ministrul Sanatatii, Florian Bodog, a declarat, joi, in debutul sedintei de Guvern, ca a cerut suplimentarea ordinii de zi cu Legea vaccinarii, care va fi discutata in prima lectura.

"Fata de raportul prezentat ieri public, azi am convocat toti cei 5 directori de directii de Sanatate Publica care au fost in discutie cu privire la acoperea de vaccinare foarte slaba si am depus la prima lectura in Guvern pentru prima citire Legea vaccinarii", a spus Bodog, la inceputul sedintei de Guvern, intrebat de premierul Tudose daca are actualizari cu privire la situatia imunizarii.
 
Ministerul Sanatatii arata, in raportul privind vaccinarea transmis de ministrul Florian Bodog premierului Mihai Tudose, ca este necesara promovarea legii vaccinarii si reorganizarea intregului sistem de acordare a serviciilor medicale de vaccinare, in conditiile in care ”acoperirea vaccinala” a scazut continuu in ultimii zece ani, rata deceselor provocate de rujeola fiind, de la declansarea epidemiei, de 4 la o mie de cazuri, ”mult peste cea cunoscuta in literatura de specialitate de 1-2 cazuri la o mie de copii”. Un numar de 224.202 copii cu varste intre 9 luni si 9 ani sunt restantieri la vaccinare
 
Directorii executivi si adjuncti ai directiilor de sanatate publica din Caras Severin, Hunedoara, Neamt, Prahova si Ilfov vor fi schimbati din functii, a anuntat, miercuri seara, Ministerul Sanatatii, decizia fiind luata in urma unei analize privind ​implementarea campaniei nationala de vaccinare. Ceilalti directori de directii de sanatate publica din tara vor primi avertismente scrise.

27 iulie 2017 14:22
Modifică setările cookies