• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Lingouri dintr-un metal misterios, ce ar putea proveni din Atlantida, descoperite in largul Siciliei

Lingouri dintr-un metal misterios, ce ar putea proveni din Atlantida, descoperite in largul Siciliei

39 de lingouri dintr-un metal misterios, care ar putea sa provina din Atlantida, au fost descoperite pe fundul Marii Mediterane, in largul coastelor Siciliei, informeaza maxisciences.com.  Uneori este nevoie de o simpla descoperire arheologica pentru a relansa o legenda.

Analizele efectuate asupra acestor vestigii sugereaza faptul ca ar putea fi vorba de legendarul oricalc, asociat in textele antice cu mitul Atlantidei. Acest metal rar ar proveni, potrivit filosofului grec Platon, de pe legendara insula Atlantida.

Lingourile in forma dreptunghiulara au fost aduse la suprafata. Au fost gasite in jurul unei epave care s-a scufundat in ape putin adanci, la 300 de metri distanta de portul din orasul italian Gela.  Ambarcatiunea ar fi esuat in urma cu aproape 2.600 de ani si a fost descoperita in 1988 la o adancime de doar cativa metri. Potrivit arheologilor, corabia provenea din Grecia sau din Asia Mica si se indrepta spre Sicilia.  Corabia transporta la bordul ei acest metal, care era utilizat ca ornament, in momentul in care, prinsa intr-o furtuna puternica, s-a scufundat cu pretioasa incarcatura. Lingourile reprezinta o descoperire importanta, pentru ca niciodata o cantitate atat de mare de oricalc nu a fost gasita in acelasi loc.


7 februarie 2015 18:26
Modifică setările cookies