• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Lista lui Schindler, scoasa la licitatie pe eBay

Lista lui Schindler, scoasa la licitatie pe eBay

O copie a listei lui Schindler, care contine numele muncitorilor evrei din lagarele de concentrare salvati de ororile nazismului de un industrias german, a fost scoasa la vanzare pe eBay. Licitatia porneste de la 3 milioane de dolari, potrivit Daily Mail.

Doi colectionari din California au scos la licitatie pe site-ul eBay controversatul document - care contine numele a peste 800 de muncitorilor evrei din lagarele de concentrare salvati de ororile nazismului de industriasul german Oskar Schindler -, sperand sa obtina pe acesta mai multe milioane de dolari.
 
Decizia de a pune pretiosul document istoric - care este una din cele patru copii cunoscute ale listei lui Schindler - pe un site de licitatii a starnit controverse, multe voci considerand ca acesta ar trebui sa se regaseasca in arhivele unui muzeu.
Documentul, care este scos la vanzare de catre o persoana privata din Israel, este singura copie a celebrei liste care este vanduta pe o piata deschisa.
 
Din ratiuni de "securitate", documentul va ramane in Israel pana la finalizarea licitatiei, iar castigatorul va merge sa il ridice direct de la proprietarul sau, a declarat Eric Garvin pentru MailOnline.
 
Desi pretul de pornire al licitatiei este de 3 milioane de dolari, cei doi colectionari spera sa obtina cel putin 5 milioane de dolari pe acest document, la sfarsitul celor zece zile in care se poate licita, conform New York Post, care il citeaza pe Garvin.

20 iulie 2013 15:07
Modifică setările cookies