• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Locuitorii din Seattle vor fi amendati daca arunca alimente la gunoi

Locuitorii din Seattle vor fi amendati daca arunca alimente la gunoi

Consiliul local din orasul american Seattle, situat in statul Washington din nordul SUA, a votat pentru amendarea, incepand din 2015, a firmelor si a locuitorilor care arunca resturile alimentare la cosurile de gunoi, relateaza BBC News Online.

Potrivit noilor legi, gospodariile vor fi amendate cu un dolar in cazul in care containerele lor de gunoi vor contine mai mult de 10 la suta resturi alimentare, iar firmele si cladirile de locuinte vor fi amendate cu 50 de dolari.
 
In conformitate cu normele actuale, persoanele care locuiesc in case pentru o singura familie sunt incurajate, dar nu si obligate, sa arunce deseurile alimentare in cutii de compost. Compostul este un material care poate fi folosit ca ingrasamant natural, evitand astfel necesitatea folosirii ingrasamintelor chimice.
 
Orasul recicleaza 56 la suta din deseuri dar vrea sa ajunga la 60 la suta pana in 2015. Seattle este al doilea oras dupa San Francisco ce face obligatoriu procesul de compostare a deseurilor organice.
 
Un raport al Consiliului pentru Protejarea Resurselor Naturale arata ca americanii arunca 40 la suta din alimente si doar 5 la suta din acestea pot fi transformate in compost, potrivit Agentiei pentru protejarea mediului (EPA) din Statele Unite.

25 septembrie 2014 11:22
Modifică setările cookies