• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Marea Britanie si Bill Gates, 4 miliarde euro pentru un plan contra malariei

Marea Britanie si Bill Gates, 4 miliarde euro pentru un plan contra malariei 

Bill Gates si George Osborne au anuntat un plan de mai multe miliarde de euro pentru eradicarea malariei, "ucigasa cea mai criminala a lumii", scrie France Presse.  

Trei miliarde de lire sterline vor fi platite pe parcursul a cinci ani pentru finantarea cercetarii si sustinerea eforturilor de a pune capat acestei boli transmise de tantari, au detaliat ministrul George Osborne si Bill Gates, in Times.  

"Cand vorbim despre tragedia umana, nici o fiinta nu produce ceva atat de devastator precum tantarul", au spus ei. "Noi credem amandoi ca o lume fara malarie este o prioritate sanitara mondiala", au subliniat cei doi.  

In fiecare an din urmatorii cinci, 500 de milioane de lire sterline vor veni de la bugetul britanic ca ajutor pentru dezvoltare, in timp ce Fundatia Gates va oferi in 2016 190 de milioane euro, apoi si alte donatii.  

214 milioane de noi cazuri de malarie au dus anul trecut la decesul unui numar de 438.000 de persoane, in timp ce malaria este o boala de care oamenii se pot proteja si care poate fi tratata.  


25 ianuarie 2016 16:11
Modifică setările cookies