• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Mars retrage de pe mai multe piete europene, inclusiv din Romania, batoane de ciocolata Mars, Snickers si Milky Way

Mars retrage de pe mai multe piete europene, inclusiv din Romania, batoane de ciocolata Mars, Snickers si Milky Way

Mars a ordonat marti retragerea mai multor tipuri de batoane de ciocolata, in special marcile Mars si Snickers, de pe mai multe piete europene, inclusiv Romania, dupa ce un consumator a gasit "o mica bucata de plastic" intr-un produs al producatorului american, informeaza AFP.

Mars Romania anunta retragerea unor loturi din produsele miniaturi 8 g (Snickers®, Mars®, Milky Way®), multipack 4x50 g Snickers si Mars, respectiv Celebrations® 220 g si 400 g

In Romania nu a fost inregistrata nicio reclamatie. 

"Din cate stim, 55 de tari sunt vizate", a declarat Eline Bijveld, un responsabil al Mars pentru Olanda, adaugand ca retragerea vizeaza exclusiv productia realizata la Veghel (sudul Olandei) si destinata exportului.  

Initial, compania a lansat o retragere de pe piata in Germania, pe care in prima faza a extins-o la sapte piete europene: Germania, Olanda, Marea Britanie, Belgia, Italia si Spania. 

In Germania, sunt retrase de pe piata batoanele de ciocolata Mars, Snickers si Milky Way, precum si bomboanele "Celebrations" a caror data de expirare este cuprinsa intre 19 iunie 2016 si 8 ianuarie 2017.  

"Vrem sa evitam situatia in care consumatorii care au cumparat unul din produsele afectate sa le consume"', potrivit subsidiarei germane a Mars. Purtatorul de cuvant, Roul Hamacher, a precizat ca batoanele au fost produse la o fabrica din Olanda, iar decizia de retragere de pe piata a fost determinata de o plangere venita de la o femeie care a spus ca a gasit "o mica bucata de plastic" intr-un baton de ciocolata.   

ANP, care citeaza subsidiara din Olanda a Mars, a informat ca retragerea, care vizeaza acelasi produse ca si in Germania, se aplica si pentru Olanda.  

Consumatorii care detin unul dintre batoanele incriminate sunt invitati sa contacteze Mars prin telefon sau internet. 


23 februarie 2016 16:39
comentarii (5)

Comentarii (5)


Robby 2016-02-24 12:40:52
Si eu am gasit cand eream mic in paine o bucata destul de mare de ciob dintr-o sticla, paine produsa de una din cele mai mari firme din Buc. Aia cu cel din tai brutar, ca sa nu fac reclama. Iar in liceu am gasit intr-o merdenea etichete cu termen de valabilitate!
Melania 2016-02-24 02:10:28
Copilul meu de 3 ani a ros covrigi de la o firma romaneasca cu pretentii, pentru ca nu se rupeau. Era plin de fire de plastic de la o perie de sticle. Anul trecut la un interval de 10 ani, sotul meu a gasit o bucata serioasa de plastic in covrigi aparuti cu mare publicitate Tv. In primul caz am telefonat la firma producatoare. Nici nu i a interesat.
Daniela 2016-02-24 01:14:11
Si daca minte femeia aia?
Adrian Lazar 24 2016
Iti dai seama ca cei de la Mars cu verificat, altfel nu se zbateau ei sa retraga produse din 55 de tari doar de dragul de a-si face reclama (sau antireclama).
eu 2016-02-23 23:18:01
Si in Franta s-au retras din magazine aceste tipuri de ciocolata.