• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Medvedev revine asupra declaratiei potrivit careia relatiile dintre Rusia si Occident au intrat intr-un nou razboi rece

Medvedev revine asupra declaratiei potrivit careia relatiile dintre Rusia si Occident au intrat intr-un nou "razboi rece"

Relatiile ruso-occidentale au intrat intr-un "nou razboi rece", a estimat sambata premierul Federatiei Ruse, Dmitri Medvedev. El a revenit asupra acestei declaratii facute la Conferinta de securitate de la Munchen, incercand sa-si tempereze afirmatiile in acest sens.  

"Nu am spus niciodata ca a inceput un nou razboi rece, ci am spus ca deciziile NATO imping spre aparitia unui nou razboi rece. Asta am spus si sunt gata sa confirm inca o data", a declarat seful guvernului rus intr-un interviu pentru presa americana, relateaza RIA Novosti. 

"Putem spune lucrurile mai clar: am alunecat intr-un nou razboi rece", a declarat Medvedev, in Munchen, a transmis sambata AFP, preluata de Agerpres. 

"Ceea ce a ramas este o politica inamicala si inchisa, in opinia noastra, a NATO fata de Rusia", a subliniat premierul rus.  

"Politicienii europeni au crezut ca prin crearea unei asa-zice centuri de prieteni la frontierele UE se creeaza o garantie de securitate. Care este rezultatul? Nu exista o centura de prieteni, ci o centura de excludere", a mai spus Medvedev.  

Potrivit premierului rus, "a crea incredere este dificil, dar trebuie inceput". "Pozitiile noastre difera, insa nu in asa masura ca in urma cu 40 de ani, cand in Europa exista un Zid", a conchis el.


15 februarie 2016 11:50
Modifică setările cookies