• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Medvedev: Relatiile dintre Rusia si Occident trec printr-o perioada dificila, dar un razboi nu este posibil

Medvedev: Relatiile dintre Rusia si Occident trec printr-o perioada dificila, dar un razboi nu este posibil 

Premierul rus Dmitri Medvedev a recunoscut ca relatiile Rusiei cu anumite tari occidentale sunt departe de a fi ideale si trec printr-o perioada dificila, apreciind insa ca scenariul unui razboi este imposibil, relateaza miercuri Xinhua.

"Nici nu ma gandesc sa admit o astfel de posibilitate", a declarat Medvedev pentru Rossiiskaia Gazeta, transmite Agerpres.

"Mai exista doar cativa sefi de stat care isi pot aminti efectiv de perioada celui De-al Doilea Razboi Mondial. Aceasta nu schimba atitudinea noastra fata de tragedia (reprezentata de) evenimentele militare, nici fata de nenorocirile razboiului", a afirmat el.  

Planeta a trecut prin doua razboaie mondiale, iar noi nici macar nu avem voie sa ne gandim la o astfel de posibilitate, a mentionat responsabilul rus.

"Este important ca liderii tuturor statelor sa fie pe deplin constienti de circumstante si sa dea dovada de responsabilitate in luarea unor astfel de decizii. Cred (totusi) ca in secolul al XXI-lea acest tip de scenariu este imposibil", a adaugat Medvedev.  

Relatiile dintre Rusia si Occident s-au tensionat dupa ce, in martie 2014, SUA si UE au adoptat sanctiuni impotriva Moscovei ca urmare a conflictului din Ucraina.


11 noiembrie 2015 12:22
Modifică setările cookies