• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Medvedev: Ucraina ar putea sa aiba soarta fostei Iugoslavii si sa dispara

Medvedev: Ucraina ar putea sa aiba soarta fostei Iugoslavii si sa dispara

Premierul rus, Dmitri Medvedev, a recomandat Ucrainei sa manifeste flexibilitate si sa gaseasca un limbaj comun cu liderii autoproclamatelor "republici populare" Donetk si Lugansk. In caz contrar, ar putea sa aiba soarta fostei Iugoslavii si sa dispara, a declarat el.

"Trebuie sa se aseze la masa tratativelor si sa negocieze totul. Autoritatile (ucrainene) trebuie sa dea dovada de flexibilitate in cadrul acordurilor de la Minsk, sa ia deciziile care trebuie luate, inclusiv cele referitoare la autonomia in sud-estul Ucrainei. Fireste, rebelii si fortele politice care actioneaza in sud-estul tarii ar trebui sa manifeste de asemenea o tendinta spre compromis si sa negocieze cu puterea ucraineana", a declarat Medvedev.  "Si atunci pacea se va instala pe pamantul Ucrainei", a afirmat premierul rus, adaugand ca nici SUA, nici Rusia si nici Europa nu vor putea rezolva problema ucraineana, intrucat aceasta trebuie sa o faca "ucrainenii singuri". 

In caz contrar, a spus el, "vom asista la un proces foarte trist", a spus Medvedev, evocand cazul fostei Iugoslavii. "Sper ca peste un timp sa nu ne amintim la fel ca a existat candva un stat (numit) Ucraina", a mai spus el, transmite Agerpres.


24 iulie 2015 15:11
Modifică setările cookies