• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Mesajul presedintelui Iohannis, de Ziua Nationala

Mesajul presedintelui Iohannis, de Ziua Nationala

Presedintele Klaus Iohannis afirma ca Ziua Nationala din acest an poate fi un nou inceput in materie de practici, comportamente si mentalitati, subliniind ca este nevoie de un nou inceput in politica.  

"Stiu ca a fost un an dificil pentru toata lumea, marcat chiar recent de evenimente tragice, care ne-au reamintit cate lucruri inca nu functioneaza, cate lucruri grave avem in toate sistemele. Dar au scos la iveala si exemple de curaj, daruire si determinare, si mai ales o profunda dorinta de schimbare. Acestei dorinte de schimbare va trebui sa-i raspundem in anul ce urmeaza cu totii - oameni politici, institutii, partide, societate civila, presa. Putem privi Ziua Nationala din acest an ca pe un nou inceput, in materie de practici, comportamente si mentalitati. Ne place sau nu, politica este cea care da directia unei societati si prin care se exprima interesele oamenilor. Avem nevoie de un nou inceput in politica", a spus Iohannis, marti, la Palatul Cotroceni.  

El a subliniat ca acest nou inceput in politica nu inseamna sa fie "sterse cu buretele lucrurile bune care s-au intamplat, ci sa incercam cu totii o innoire - idei noi, abordari si atitudini noi, pastrand in acelasi timp stabilitatea si echilibrul sistemului politic romanesc".  

"2016 va putea fi astfel anul in care reconstruim increderea cetatenilor in institutii, partide, dar si in oamenii care candideaza in numele lor", a spus seful statului.  

"1 Decembrie nu este doar o celebrare a trecutului, ci si prilejul cel mai bun pentru a ne conecta mai puternic la prezent, la locul pe care il avem in Europa si in lume, de a fi constienti de noi insine. Romania se defineste astazi mai activ si cu mai multa hotarare, intr-o regiune complicata, intr-o lume in care si-au facut loc, din pacate, razboiul si amenintarea terorista. Lucrurile s-au schimbat fata de acum 20 sau 10 ani si chiar fata de anul trecut. Intr-o vreme incerta si imprevizibila, Romania ofera certitudine si predictibilitate - certitudinea democratiei in interior si predictibilitatea parteneriatului in exterior", a mai aratat Iohannis.  

"Tara noastra este astazi si un partener credibil pentru aliatii sai din NATO si Uniunea Europeana. Avem aceasta capacitate de a furniza incredere si stabilitate intr-o zona cu tensiuni si riscuri de toate felurile", a subliniat seful seful statului.  

El a mai spus ca in 2018 se va sarbatori centenarul Marii Uniri care va fi prilejul unui bilant pentru cei 100 de ani de modernitate, dar si pentru proiectarea urmatorilor o suta de ani.  

"Cred ca din aceasta viziune pentru urmatorul secol nu vor putea lipsi educatia si cunoasterea, respectul pentru valorile materiale si spirituale, pentru mostenirea culturala si patrimoniu, pentru toate acele lucruri care definesc ingeniozitatea, creativitatea si ambitia acestui popor", a sustinut Iohannis.  

"Va indemn sa purtam in suflet ziua de azi ca pe una speciala, in care suntem constienti de ceea ce ne apropie si ne face mai buni, mai uniti, mai solidari! Sa fim mai generosi cu noi insine si unii cu altii, pentru ca niciodata ura si invrajbirea nu au dus la prosperitate si nu au miscat o societate inainte. Unitatea, solidaritatea si consecventa sunt caile care ne vor duce spre o Romanie cu adevarat puternica in Europa si in lume!", a conchis seful statului. 


1 decembrie 2015 13:23
Modifică setările cookies