• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Metroul din Londra va circula 24 de ore din 24 in weekend

Metroul din Londra va circula 24 de ore din 24 in weekend

Metroul londonez va circula, incepand din 2015, in regim de 24 de ore in weekend, pentru prima data in istoria Londrei, relateaza The Telegraph online.

Incepand din 2015, pasagerii metroului din Londra, numit familiar the Tube, vor putea ajunge acasa noaptea la orice ora, vineri si sambata.
 
Primarul Londrei, Boris Johnson, a declarat ca aceasta masura va stimula ocuparea fortei de munca si dezvoltarea “economiei pe timp de noapte.” De asemenea, in opinia lui Johnson, noul program de functionare a metroului va "consolida reputatia Londrei ca cel mai bun oras mare de pe planeta, oras bun pentru trai, lucru, turism si investitii".
 
Planul prevede, de asemenea, eliminarea a 750 de locuri de munca. Astfel, din cei 18.000 de angajati ai metroului londonez, London Underground, 5.500 vor fi concediati.
 
Incepand din 2014, la metrou va fi introdusa tehnologia de plata cu cardurile contactless, acoperirea semnalelor Wi-Fi in statiile de metro va fi extinsa, functionarea aparatelor de bilete va fi imbunatatita, iar personalul ar putea lucra in salile de bilete de pe platforme, ci nu la casele de bilete.
 
"In decursul a 150 de ani, the Tube a fost inima Londrei, iar tunelurile si pistele sale (au fost) artere care au transportat milioane de oameni si au contribuit la dezvolarea si prosperitatea economica a marelui nostru oras", a afirmat Johnson, adaugand ca "acum este timpul ca the Tube sa treaca la nivelul urmator".
 
Insa aceste initiative au fost criticate de catre sindicatul TSS (The Transport Salaried Staffs' Association) in domeniul feroviar care l-a numit pe Johnson "ipocritul deceniului", afirmand ca primarul, care a promis in 2008 cand a fost ales ca va tine deschisa fiecare casa de bilete, planuieste acum sa le inchida pe toate, pana la sfarsitul lui 2014.
 
"El (Johnson) va pleca (de la conducere) lasand cel mai scump si cel mai prost supervizat metrou din lume", a afirmat presedintele sindicatului, Manuel Cortes.

22 noiembrie 2013 08:02
Modifică setările cookies