• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Mexic va legaliza comerțul cu produse care conțin marijuana

Mexic va legaliza comerțul cu produse care conțin marijuana

Mexic va legaliza, la începutul anului viitor, comerţul cu medicamente, alimente, băuturi, cosmetice şi alte produse care conţin marijuana, au anunţat miercuri oficiali din domeniul sănătăţii, primul pas către reglementarea vânzării de canabis într-o ţară care se luptă cu traficul de droguri, informează Reuters.

Mexic a legalizat folosirea marijuanei în scopuri medicale şi ştiinţifice în luna iunie, dar a menţinut interdicţia pentru utilizarea şi cultivarea în scopuri recreaţionale.
 
Arturo Tornel, purtătorul de cuvânt al Cofepris, instituţia care reglementează domeniul sănătăţii în Mexic, a spus că agenţia are în plan publicarea reglementărilor pentru comerţul cu produse pe bază de marijuana în câteva zile, urmând ca acestea să intre pe piaţă peste o lună.
 
Cofepris se aşteaptă ca distribuitorii şi vânzătorii să importe produsele, iar unele companii să le producă în Mexic folosind marijuana cultivată în străinătate. Reglementările nu se aplică vânzării de marijuana în stare pură.
 
Legalizarea a provocat dezbateri intense în Mexic, în contextul în care ţara se luptă să limiteze traficul de droguri, o sursă importantă de venit pentru cartelurile violente care au ucis 140.000 de persoane în Mexic în ultimul deceniu.
 
Cartelurile mexicane încă produc milioane de dolari din contrabanda cu marijuana în Statele Unite, în ciuda tendinţei către legalizare la nord de frontieră.
 
Argentina, Chile, Columbia, Peru şi Puerto Rico au legalizat deja marijuana medicinală, iar Uruguay a deschis drumul în 2013 devenind prima ţară care a permis cultivarea şi distribuţia în scop comercial a canabisului.
 
Utilizarea marijuanei în scop recreaţional este încă interzisă pe scară largă în Mexic, deşi în 2015, Curtea Supremă a decis că oamenii pot cultiva canabis pentru consum propriu, măsură care ar putea deschide drumul către legalizare.

21 decembrie 2017 08:51
Modifică setările cookies