• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Mike Pompeo, validat in functia de director al CIA

Mike Pompeo, validat in functia de director al CIA

Senatul american l-a confirmat luni pe Mike Pompeo in functia de director al CIA, unde fusese desemnat de Donald Trump, in timp ce seful diplomatiei ales de noul presedinte urmeaza sa fie validat in viitorul apropiat.

Mike Pompeo, congresman republican, este al treilea membru al administratiei Donald Trump care a fost confirmat in post.

Noul sef al serviciului de spionaj, in varsta de 53 de ani, a primit 66 de voturi pentru si 32 impotriva, sprijinindu-se de o puternica sustinere din partea adversarilor sai democrati din Senat.

"Va fi un excelent director al CIA" , a salutat Paul Ryan, omul puternic al Congresului american care l-a felicitat printr-un mesaj pe Twitter pe colegul sau din Camera Reprezentantilor.

Un mare numar de senatori democrati i-au apreciat cunostintele profunde din domeniul serviciilor de informatii, in special in domeniul securitatii cibernetice.

Mike Pompeo "s-a angajat sa respecte legea privind tortura si a promis sa prezinte o analiza obiectiva a respectarii de catre Iran a acordului privind programul nuclear", a subliniat senatoarea democrata Dianne Feinstein, vicepresedinta comisiei pentru serviciile de informatii.

In paralel, comisia pentru politica externa a Senatului SUA a aprobat luni desemnarea de catre Donald Trump a lui Rex Tillerson, fost director general al concernului ExxonMobil, la conducerea Departamentului de Stat, in pofida opozitiei democratilor.

Senatorii din comisie au votat cu 11 la 10 in favoarea sa, toti republicanii aprobandu-l, iar democratii respingand in bloc desemnarea lui. Plenul Senatului urmeaza sa voteze pentru a finaliza aceasta numire la o data care va fi stabilita ulterior.

24 ianuarie 2017 12:53
Modifică setările cookies