• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Elevii ai caror parinti muncesc in strainatate vor putea comunica cu acestia prin Skype, in orice biblioteca din Romania

Elevii ai caror parinti muncesc in strainatate vor putea comunica cu acestia prin Skype, in orice biblioteca din Romania

Elevii ai caror parinti sunt plecati la munca in strainatate vor putea lua legatura mai usor cu acestia prin aplicatia virtuala Skype, care va putea fi accesata in bibliotecile publice, in baza unui parteneriat semnat de Ministerul Educatiei si o organizatie a romancelor din Italia.

Potrivit Ministerului Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului (MECTS), secretarul de stat pentru invatamant preuniversitar, Stelian Fedorca, a semnat un acord de parteneriat pe doi ani privind implementarea proiectului "Te iubeste mama", care apartine L`Associazione delle Donne Romene in Italia (ADRI).
 
Reprezentantii ministerului spun ca acest proiect are scopul de a-i ajuta pe elevii romani sa ia legatura cu parintii lor aflati la munca peste hotare. Concret, fiecare dintre copii va putea sa acceseze aplicatia virtuala Skype, disponibila in bibliotecile publice, pentru a putea comunica audio si video cu cei dragi, precizeaza sursa citata.
 
In iunie 2012, peste 84.000 de copii aveau unul sau ambii parinti plecati la munca in strainatate, mai mult de 3.500 dintre ei fiind in sistemul de protectie speciala, a precizat Directia pentru protectia copilului din Ministerul Muncii, pentru Mediafax.

21 decembrie 2012 15:19
Modifică setările cookies