• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Ministrul rus al turismului: Rusii nu au nevoie de vacante la soare

Ministrul rus al turismului: Rusii nu au nevoie de vacante la soare 

Ministrul turismului din Federatia Rusa, Oleg Safonov, a provocat o ampla polemica luni, in Rusia. El a afirmat ca "rusii nu au nevoie de vacante de stat la soare". Declaratiile vin in contextul in care Moscova a restrans calatoriile in scop turistic ale rusilor in Turcia si Egipt, informeaza AFP.

"Aceasta nevoie de plaja sau de mare calda este cu adevarat un stereotip recent, pe care l-am integrat ca fiind al nostru", a declarat Safonov pentru Rossiiskaia Gazeta.  

"Stramosii nostri, chiar si cei mai bogati, nu plecau in masa la mare in zone calde" din strainatate, a spus ministrul rus, care a recunoscut anul trecut ca este fericitul proprietar a doua case de vacanta in Seychelles.

In timp ce vacantele la soare sunt extrem de ravnite de rusi, care cauta sa scape astfel de mohoratele si lungile ierni rusesti, doua dintre destinatiile lor preferate au disparut de pe panourile de afisaj din aeroporturile ruse in mai putin de o luna.  

"De la casa sa din Seychelles, Safonov ii sfatuieste pe rusi sa-si petreaca vacantele acasa", noteaza opozantul rus Aleksei Navalnii, pe blogul sau.

Safonov a dat insa asigurari, la postul de televiziune Dojd, ca si-a vandut proprietatile sale din Seychelles.  

Ministrul le recomanda rusilor sa plece in vacanta in peninsula ucraineana Crimeea, anexata in martie 2014 de Rusia. 


7 decembrie 2015 17:10
Modifică setările cookies