• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
NASA a prezentat prototipul costumului spatial pentru viitoarele misiuni pe Marte

NASA a prezentat prototipul costumului spatial pentru viitoarele misiuni pe Marte

NASA a prezentat elementele de garderoba esentiale ale unui prototip de costum spatial ce ar putea fi purtat de astronautii care vor realiza prima calatorie spre planeta Marte, informeaza BBC in pagina online.

Potrivit agentiei spatiale americane, costumul Z-2 este doar un prototip, insa multe dintre elementele sale ar putea fi incorporate in costumele ce vor fi purtate de primii oameni care vor ajunge pe Planeta Rosie.
 
Costumul include portiuni emitatoare de semnale luminoase, ca si fire luminiscente, care ar putea fi personalizate, pentru ca astronautii sa fie mai usor de identificat in conditii de vizibilitate redusa. Designul pentru acest prototip de costum spatial a fost ales de NASA in urma voturilor exprimate de public. Z-2 a invins alte doua prototipuri de costume spatiale si a obtinut 63% din totalul voturilor exprimate, fiind votat de 233.431 de persoane.
 
Costumul Z-2 va fi construit din mai multe parti, fabricate cu ajutorul imprimantelor 3D, iar o scanare realizata cu un laser 3D va fi utilizata pentru ca fiecare costum sa se potriveasca perfect cu trupul fiecarui astronaut.
 
Costumul va fi testat in camere cu vid, intr-o piscina detinuta de NASA si intr-o zona care imita suprafata stancoasa de pe Marte.

2 mai 2014 13:45
Modifică setările cookies