• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Norvegia cumpara spatii anti-imigratie in presa afgana

Norvegia cumpara spatii anti-imigratie in presa afgana

Norvegia cumpara spatii in presa afgana, pentru a-i descuraja pe cetatenii din Afganistan sa mai ceara drept de azil pe teritoriul norvegian, a anuntat guvernul de la Oslo.

"'Obiectivul este de a convinge persoanele sa nu-si vanda toate bunurile lor si sa nu se dea pe mana traficantilor de fiinte umane, deoarece risca sa fie intoarse in tara de origine", a declarat Joran Kallmyr, secretar de stat in Ministerul Justitiei norvegian.  

"Reguli de imigrare mai stricte in Norvegia", anuntul publicat in engleza si in dari, pe prima pagina a doua cotidiene afgane, explica in mod concret ca persoanele care vin din teritorii sigure din Afganistan si care dispun deja de un titlu de sedere intr-o alta tara vor fi expulzate, cu forta daca va fi necesar.  

Norvegia a inregistrat recent o crestere a cererilor de azil din partea afganilor: in ultimele trei saptamani, acestia au fost chiar putin mai numerosi (2.212) decat sirienii (2.138), chiar daca afluxul tinde sa se diminueze.

Temandu-se sa nu aiba reputatia unei tari deschise, Norvegia a lansat deja, la inceputul lunii noiembrie, o campanie pe Facebook, pentru a-i informa pe candidatii la exil cu privire la dificultatea de a obtine un titlu de sedere pe teritoriul sau.  

Anunturile sunt ecoul initiative similare din partea Danemarcei, care a cumparat "spatii publicitare" in mass-media libaneze, adresandu-se de data aceasta cu precadere refugiatilor sirieni. 


26 noiembrie 2015 16:35
Modifică setările cookies