• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Un nou cutremur, cu magnitudinea de 7,8 in Chile, si alerta de tsunami

Un nou cutremur, cu magnitudinea de 7,8 in Chile, si alerta de tsunami

Un cutremur cu magnitudinea de 7,8 s-a produs miercuri seara in extremul nordic al Chile, generand o noua alerta de tsunami, la 24 de ore dupa ce a avut loc un prim seism in urma cu 24 de ore, au anuntat autoritatile, relateaza AFP.

Seismul s-a produs la ora locala 23.43 (joi, 04.43 ora Romaniei), la 20 de kilometri sud de orasul Iquique si, "din cauza nivelului magnitudinii s-a trecut la starea de alerta de tsunami" pe toata coasta chiliana, a anuntat Serviciul hidrografic si oceanografic al armatei chiliene (Shoa), noteaza Mediafax.
 
Chile a ridicat, joi, alerta de tsunami pe tot teritoriul, dupa o replica puternica, de 7,8 grade, a seismului produs marti seara in nordul tarii, relateaza AFP.
 
"Serviciile hidrografice si oceanografice ale Marinei au anulat alerta de tsunami pentru tot teritoriul national", a declarat ministrul de Interne, Rodrigo Peñailillo, in cadrul unei conferinte de presa.
 
Replica seismului cu magnitudinea de 8,2 produs marti a fost inregistrata in largul Iquique si a activat o noua alerta de tsunami pe toata coasta chiliana.

3 aprilie 2014 07:30
Modifică setările cookies