• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
O carte despre iesirea din zona euro, aparuta in Portugalia, a depasit la vanzari popularul roman erotic Fifty Shades of Grey

O carte despre iesirea din zona euro, aparuta in Portugalia, a depasit la vanzari popularul roman erotic "Fifty Shades of Grey"

O carte care indeamna Portugalia sa renunte la moneda euro, aparuta in luna aprilie si avand ca autor un cunoscut economist portughez, a devenit rapid un bestseller, depasind mai multe carti de slabit si chiar popularul roman erotic "Fifty Shades of Grey" ("50 de nuante de gri"), scrie WSJ.

Cartea, intitulata "De ce ar trebui sa parasim euro", semnata de economistul JOão Ferreira do Amaral, a aprins o dezbatere publica in societatea portugheza in ceea ce priveste cauza problemelor economice ale tarii - austeritatea necesara pentru a primi in continuare bani de la UE, sau insasi moneda euro, potrivit Wall Street Journal (WSJ).
 
Astfel, o tema rezervata pana in prezent discutiilor din mediul academic a devenit subiect de prelegeri publice, dezbateri televizate si editoriale de presa. Chiar si unii politicieni incep sa discute deschis daca tara are intr-adevar perspectivele unei reveniri economice pe termen lung in interiorul zonei euro.
 
Aflata la cea de-a patra editie, cartea lansata in luna aprilie a fost vanduta pana in prezent in 7.000 de exemplare - cifra de invidiat pentru o lucrare de nisa, despre economie, pe o piata relativ mica.
 
Portugalia a adoptat moneda euro in anul 1999, iar majoritatea alegatorilor si politicienilor sustin in continuare apartenenta la uniunea monetara a Europei, la fel ca in Spania, Irlanda sau Grecia, tari afectate de asemenea de criza datoriilor de stat.

28 mai 2013 14:54
Modifică setările cookies