• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
O cursa Tarom Bucuresti-Amsterdam, cu 117 pasageri la bord, s-a intors din drum din cauza unei defectiuni

O cursa Tarom Bucuresti-Amsterdam, cu 117 pasageri la bord, s-a intors din drum din cauza unei defectiuni

Un avion cu 117 pasageri la bord apartinand companiei TAROM a fost intors din drum vineri dimineata, pe aeroportul Otopeni, dupa ce pilotii au primit o semnalizare ca ar putea exista o defectiune tehnica la bord, a declarat Valentin Iordache, directorul de comunicare al Companiei Nationale Aeroporturi Bucuresti, citat de Agerpres.

Aeronava a decolat la ora 9:15 de pe aeroportul Otopeni, cu destinatia Amsterdam, si a aterizat inapoi la ora 9:50.

"Este o procedura obisnuita: in momentul in care apare o semnalizare ca ar putea fi ceva in neregula, pilotii aterizeaza pe cel mai apropiat aeroport sau revin la aeroportul de unde au decolat. Este decizia comandantului si se ia pentru siguranta pasagerilor. Poate sa fie ceva minor, dar procedurile impun sa se aterizeze", a explicat Iordache.

Potrivit acestuia, pasagerii au coborat din avion, iar compania va decide daca avionul poate relua cursa, daca se poate repara rapid sau se va pune la dispozitie un alt avion. O alta varianta este transferul pasagerilor pe alte rute.

Valentin Iordache a mai spus ca astfel de situatii apar destul de des pe toate aeroporturile, cu o frecventa mai mare de una pe saptamana.

Operatorul aerian a precizat ca zborul TAROM RO 361 cu destinatia Amsterdam, care a decolat vineri de pe aeroportul Henri Coanda la ora 09:00, s-a intors la Bucuresti din cauza unei defectiuni la instalatia de climatizare.

"Cursa RO 361 cu destinatia Amsterdam a decolat de pe aeroportul Henri Coanda la ora 09:00. Dupa 25 de minute, echipajul a sesizat o indicatie necorespunzatoare la bordul avionului si a luat decizia sa se intoarca la Bucuresti, punand pe primul loc siguranta pasagerilor", se mentioneaza intr-un comunicat al companiei.

30 septembrie 2016 11:55
Modifică setările cookies