• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
O pană de curent a paralizat traficul pe cel mai aglomerat aeroport din lume

O pană de curent a paralizat traficul pe cel mai aglomerat aeroport din lume

Aeroportul din Atlanta, cel mai aglomerat din lume, a suferit duminică o pană uriaşă de curent care a provocat sute de întârzieri sau anulări de zboruri, transmite AFP, preluată de Agerpres.

"Aeroportul internaţional Hartsfield-Jackson a fost victima unei pene de curent la puţin timp după ora locală 13,00" (18,00 GMT), a indicat aeroportul, într-un comunicat.
 
"Turnul de control operează în mod normal, dar plecările sunt întârziate deoarece terminalele aeroportului nu funcţionează", a adăugat sursa citată, pe Twitter.
 
Administraţia federală de aviaţie a impus o interdicţie de aterizare la Atlanta.
 
Sute de zboruri au fost întârziate sau anulate, au indicat site-uri specializate în traficul aerian, care estimează că 80% din zborurile cu plecarea sau sosirea în Atlanta erau în întârziere.
 
Potrivit Reuters, furnizorul de electricitate al aeroportului, Georgia Power, crede că pana de curent este legată de un incendiu la o unitate electrică subterană, ce a avariat transformatoare care servesc aeroportul. Cauza incendiului nu este cunoscută, a spus compania, într-o declaraţie difuzată la circa şase ore de la producerea incidentului, restabilirea serviciului fiind preconizată până la miezul nopţii, ora locală.
 
Fotografii şi înregistrări video postate pe reţelele de socializare arată pasageri într-un întuneric parţial în terminale aglomerate.

18 decembrie 2017 08:59
Modifică setările cookies