• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Opt morti si 137 de raniti in violentele din Venezuela

Opt morti si 137 de raniti in violentele din Venezuela

Manifestatiile din Venezuela, care dureaza de peste 15 zile, s-au soldat cu opt morti si 137 de raniti, in timp ce aproximativ o suta de persoane au fost arestate, au anuntat vineri autoritatile venezuelene, citate de AFP.

Patru persoane au fost ucise la Caracas, dintre care trei cu gloante in timpul marii manifestatii a studentilor si opozantilor din 12 februarie, care a degenerat in ciocniri intre protestatari, politisti si grupari armate nelegitime, considerate apropiate puterii.
 
Ortega, care nu a precizat circumstantele mortii celorlalte persoane, a anuntat ca, dintre cei 137 de raniti, aproximativ o suta sunt civili, iar restul politisti. Ortega a anuntat ca anchete au fost deschise in cazurile tuturor persoanelor ucise.
 
Manifestatiile, organizate de studenti si sprijinite de opozitie, au inceput la inceputul lunii, in semn de protest fata de viata scumpa si insecuritatea din tara.
 
Potrivit presedintelui venezuelean Nicolas Maduro, aceste manifestatii constituie o "lovitura de stat". Unul dintre liderii mobilizarii, opozantul Leopoldo Lopez, in varsta de 42 de ani, a fost plasat in arest provozoriu.

22 februarie 2014 11:21
Modifică setările cookies