• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Papa Francisc avertizeaza asupra ascensiunii populismului in democratiile occidentale:  Populismul este rau si sfarseste rau

Papa Francisc avertizeaza asupra ascensiunii populismului in democratiile occidentale: ”Populismul este rau si sfarseste rau”

Papa Francisc avertizeaza intr-un interviu acordat unui ziar german asupra pericolelor reprezentate de ascensiunea populismului in democratiile occidentale.

”Populismul este rau si sfarseste rau, asa cum a aratat secolul trecut”, declara Francisc in acest interviu publicat in editia de joi a ziarului Die Zeit.
 
El spune, de asemenea, ca respinge orice fel de cult in jurul papalitatii si ca este un credincios ”normal”, ca oricine altcineva.
 
”Eu nu ma vad pe mine ca pe ceva special. Sunt un pacatos, sunt slab”, a declarat Suveranul Pontif.
 
In acest prim mare interviu pe care il acorda ziarului german, Papa este intrebat daca a trait vreodata momente in care a simtit ca se indoieste de existenta lui Dumnezeu.
 
”Si eu cunosc momente de desertaciune”, raspunde el.
 
Insa el subliniaza ca perioadele de criza reprezinta o sansa de a creste. Francisc considera ca un credincios care nu traieste aceasta experienta ramane ”infantil”.

9 martie 2017 10:41
comentarii (0)

Comentarii (0)