• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Politisti romani, trimisi la Viena de Sarbatori, pentru a tine sub control hotii si cersetorii agresivi, multi din Romania

Politisti romani, trimisi la Viena de Sarbatori, pentru a tine sub control hotii si cersetorii agresivi, multi din Romania

Politia din Viena a lansat doua initiative majore, una impotriva hotilor si alta impotriva cersetorilor agresivi, la aceasta din urma participand si politisti romani, din cauza intensificarii activitatii infractionale in preajma sarbatorilor de Craciun si Anul Nou.

O echipa formata din aproximativ 140 de ofiteri participa la patrule speciale si au instituit puncte de control pe unele drumuri importante pentru a verifica vehiculele suspecte. Politia intervieveaza soferii si pasagerii si cauta semnele unei activitati criminale, in special soferi aflati sub influenta alcoolului sau drogurilor, urmarind, de asemenea, eventuale automobile furate, relateaza site-ul TheLocal.at.
 
Pietele de Craciun sunt foarte populare in Viena, dar nu numai pentru localnici si turisti, ci si pentru cersetori, dintre care unii au devenit foarte agresivi.
 
"Persoanele din piete si de pe strazile comerciale nu numai ca se simt deranjate, dar multora le este teama", a declarat seful unui grup politienesc pentru masuri de urgenta Walter Hillerer.
 
O echipa speciala de politie a fost infiintata pentru a patrula in piete, centre comerciale si statii de metrou incepand de luni, in cautarea cersetorilor si raspunzand plangerilor din partea publicului.
 
Devreme ce multi cersetori vin din Romania, fiecare echipa este insotita de un membru al politiei romane, care poate discuta cu ei.
 
Multi cersetori sunt cunoscuti de politie, iar unii au primit amenzi in valoare totala de peste 4.000 de euro.

5 decembrie 2014 16:17
Modifică setările cookies