• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Poluarea atmosferica din China a ajuns pana in Japonia

Poluarea atmosferica din China a ajuns pana in Japonia 

Poluarea atmosferica de pe teritoriul Chinei a inceput sa atinga, de cateva zile, partea de vest a Japoniei, au anuntat autoritatile nipone, care au fost nevoite sa difuzeze instructiuni de securitate, relateaza AFP.

"Este dificil sa se spuna cu certitudine absoluta ca aceasta provine in totalitate din China, dar este sigur ca o buna parte a poluarii atmosferice actuale provine din tari situate la vest de Japonia", a apreciat Atsushi Shimizu, un oficial de la Institutul National pentru Studii de Mediu, transmite Mediafax.

Problema cea mai ingrijoratoare este concentrarea unor particule foarte fine, care a atins pana la 50 de micrograme pe metru cub in ultimele zile, cu mult peste norma maxima autorizata, de 35 de micrograme.  Acestea pot proveni fie de la nisipul din deserturi chineze sau mongole, fie de la gaze de esapament si fumul emis de uzine. 

"In aceasta perioada a anului, nu exista furtuni de nisip. Prin urmare, ne confruntam cu particule toxice", afirma Shimizu, indemnand persoanele cu probleme respiratorii la o prudenta mai mare. Ministerul japonez al mediului a anuntat ca site-ul sau a fost luat cu asalt, in ultimele zile, de persoane care doreau sa se informeze si sa afle cum sa se protejeze. 

Nivelul ridicat al poluarii atmosferice inregistrate la Beijing in ultima perioada a provocat un aflux de pacienti, care acuza probleme respiratorii, la spitale. Beijingul si alte orase din nordul Chinei au fost afectate, incepand de la jumatatea lui ianuarie, de acest fenomen.


5 februarie 2013 09:36
Modifică setările cookies