• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Presa internationala, despre condamnarea lui Adrian Nastase

Presa internationala, despre condamnarea lui Adrian Nastase

Presa internationala relateaza despre condamnarea lui Adrian Nastase la patru ani de inchisoare pentru acte de coruptie, reamintind ca este a doua oara cand fostul premier ajunge la inchisoare, in contextul in care UE monitorizeaza eforturile Romaniei in combaterea coruptiei.

Agentia France-Presse: "Fostul premier roman Adrian Nastase a fost condamnat luni la patru ani de inchisoare pentru coruptie si santaj, revenind dupa gratii la zece luni dupa ce a fost eliberat dupa o pedeapsa ispasita intr-un alt dosar. Domnul Nastase, in varsta de 63 de ani, era acuzat ca a luat mita in total 630.000 de euro, sub forma unor bunuri importate din China si a unor lucrari neplatite la doua dintre proprietatile sale"a

"Domnul Nastase era acuzat si de santaj la adresa unui fost consul al Romaniei la Hong Kong, Ioan Paun (...). Domnul Nastase a respins permanent acuzatiile, afirmand ca este victima unui proces politic", adauga AFP, reamintind ca "Romania face obiectul supravegherii de catre Comisia Europeana in privinta intensificarii activitatilor de combatere a coruptiei". 

BBC: "Instanta suprema din Romania l-a condamnat pe fostul premier Adrian Nastase la patru ani de inchisoare pentru luare de mita"

Agentia Associated Press: "Un fost premier al Romaniei a fost condamnat pentru acte de coruptie"

7sur7: "Fostul premier roman Adrian Nastase revine la inchisoare".


6 ianuarie 2014 19:42
comentarii (0)

Comentarii (0)