• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Pret record pentru o pendula Cartier: 1,5 mil. dolari

Pret record pentru o pendula Cartier: 1,5 mil. dolari

O pendula Cartier, poreclita "Misterioasa" din cauza mecanismului sau ingenios, a fost vanduta joi, la Paris, in cadrul unei licitatii, pentru suma de 1,5 milioane de euro, fata de o estimare de 200.000 - 250.000 de euro, stabilind un nou record mondial pentru o pendula a acestui brand, a anuntat joi Sylvain Mallié-Arcelin, organizatorul vanzarii, citat de AFP, scrie Agerpres.

Fabricata in 1921 si prezentata intr-un scrin de piele rosie, cu doua usite, pendula cu ax central are un disc de citrin (varietate de culoare galbena a cuartului, n.red.) multifatetat, iar cifrele romane si acele sunt realizate din platina si diamante. Un soclu de onix si aur alb emailat contine mecanismul.

Pendula si-a primit porecla de "Misterioasa" deoarece acele, actionate printr-un mecanism ingenios de discuri de sticla, par sa pluteasca pe citrin, a declarat licitatorul Sylvain Mallié-Arcelin.

Pretul obtinut la licitatia organizata la hotelul Le Meurice din Paris este un record mondial pentru o pendula Cartier, a dat asigurari acesta.

Pendula fusese achizitionata initial de un mexican bogat, Luz Bringas, care si-a donat averea unei fundatii dedicate educatiei.

Unul sau doua exemplare ale acestui tip de pendula au fost create in fiecare an de Cartier, uneori cu alte tipuri de piatra.

25 noiembrie 2016 09:36
Modifică setările cookies