• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Prima furtuna tropicala din sezonul uraganelor in Atlantic a atins Florida

Prima furtuna tropicala din sezonul uraganelor in Atlantic a atins Florida

Prima furtuna tropicala din sezonul uraganelor in Atlantic, Andrea, a atins joi coasta de vest a statului Florida, catre ora 21.40 GMT (vineri, 0,40, ora Romaniei), antrenand ploi puternice, a anuntat Centrul american pentru Supravegherea Uraganelor, relateaza AFP.

Furtuna, insotita de rafale de vant sustinute, de pana la 85 km/ora, nu s-a transformat in uragan, asa cum se temea NHC. 

Furtuna se deplasa in nordul Floridei, in partea de sud a Statelor Unite, catre nord-vest, cu o viteza de aproximativ 24 de kilometri pe ora.  Cu aceasta viteza, Andrea urmeaza sa parcurga Coasta de Est a Statelor Unite pana la sfarsitul saptamanii. Potrivit NHC, viteza acesteia ar urma sa creasca in urmatoarele 24-48 de ore. 

NHC nota totodata, la ora 0.00 GMT (3.00,ora Romaniei), ca Andrea "urmeaza sa isi piarda caracterul tropical sambata", antrenand posibile inundatii in zona coastei, din cauza unei cresteri a nivelului apei marii si mareei inalte.  De asemenea, "cateva tornade sunt posibile (vineri) seara in peninsula Florida si in zone de coasta in statele Georgia, South Carolina si North Carolina", avertizeaza NHC.


7 iunie 2013 09:13
Modifică setările cookies