• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Primarul musulman al orasului Rotterdam le cere islamistilor sa isi faca bagajele si sa plece din Olanda

Primarul musulman al orasului Rotterdam le cere islamistilor sa isi faca bagajele si sa plece din Olanda

Primarul orasului Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, le-a cerut musulmanilor care intorc spatele libertatii sa "isi faca bagajele" si sa plece din Olanda, relateaza site-ul ibtimes.co.uk.

"Este de neinteles sa te intorci impotriva libertatii ... Dar daca nu iti place libertatea, pentru numele lui Dumnezeu, fa-ti bagajele si pleaca", a declarat Ahmed Aboutaleb in direct la televiziunea nationala olandeza, pentru emisiunea Nieuwsuur.
 
"Trebuie sa fie un loc in lume unde poti fi tu insuti, unde poti fi sincer cu tine si unde sa nu te duci sa ucizi jurnalisti nevinovati", a adaugat el. "Este stupid, este de neinteles. Pleaca din Olanda daca nu iti gasesti locul aici. Toti acei musulmani bineintentionati vor fi acum urmariti", a adaugat el.
 
Peste jumatate din populatia orasului Rotterdam este formata din minoritati etnice sau rezidenti non-nativi.
 
Aboutaleb este nascut in Maroc si a devenit primarul acestui oras in 2008.
 
Aceasta nu este prima data cand primarul face comentarii controversate despre musulmanii olandezi. In 2004, el a declarat ca daca acestia refuza valorile olandeze, ar trebui sa "ia primul avion si sa plece".
 
Aboutaleb nu este singurul politician olandez care s-a exprimat impotriva musulmanilor care sunt perceputi ca fiind impotriva valorilor olandeze. Liderul Partidului Libertatii (PVV), Geert Wilders, a fost pus sub protectia politiei in 2004, pentru declaratiile sale cu privire la islam.

13 ianuarie 2015 16:39
Modifică setările cookies