• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Primarul unui oras din Italia vrea autobuze speciale pentru romi

Primarul unui oras din Italia vrea autobuze speciale pentru romi

Primarul unui orasel din Piemont, in nordul Italiei, a propus autobuze speciale pentru romii din comunitatea sa. Initiativa a generat critici vehemente printre opozantii acesteia, care o considera similara segregarii rasiale din Africa de Sud.

Claudio Gambino, primar din partea Partidului Democrat (PD - centru-stanga) al orasului Borgaro Torinese, a anuntat ca vrea autobuze separate, pentru ca cei aproximativ 600 de romi care locuiesc intr-o tabara de la periferia orasului "ne deranjeaza de peste 20 de ani", potrivit AFP, transmite Mediafax.

"Avem nevoie de doua autobuze pentru a garanta securitatea cetatenilor nostri. Unul pentru cetateni, altul pentru romi", a declarat primarul, citat de presa italiana, explicand ca la bordul autobuzelor din oras au loc furturi si acte de mica infractionalitate. 

Consilierul municipal Luigi Spinelli, din cadrul Partidul Stanga, Ecologie si Libertate (SEL), a sustinut aceasta initiativa, generand dezaprobarea sefului partidului sau, Nichi Vendola, care a declarat sambata pentru La Stampa ca "acordarea unor drepturi diferite oamenilor se cheama apartheid".  Vendola i-a cerut primarului sa isi "revizuiasca" decizia. 


27 octombrie 2014 10:16
Modifică setările cookies