• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Program de calculator care estimeaza numarul zilelor cu ninsoare, realizat de un student

Program de calculator care estimeaza numarul zilelor cu ninsoare, realizat de un student

Un student de la prestigioasa universitate Massachusetts Institute of Technology a realizat un program de calculator care estimeaza media zilelor cu zapada intr-un an pe o anumita zona geografica, scrie UPI.com.

''Snow Day Calculator'' al lui David Sukhin foloseste diferite date introduse, precum codurile postale, informatiile despre cantitatea de zapada care a cazut anterior pe acea zona geografica si date ale scolilor din zona selectata, pentru a stabili in timp real cand suspenda scolile cursurile din cauza zapezii.  

Programul a devenit foarte folosit in timpul caderilor masive de zapada, devenind foarte popular in SUA.  

''The Snow Day Calculator'' a inceput ca un proiect independent in timp ce eram in gimnaziu, a scris David Sukhin.: "Introduc informatiile despre vreme pentru districtul in care se afla scoala mea si cu ajutorul formulei de calcul obtin o prognoza. Acum, programul poate obtine automat informatii despre vreme, pentru orice cod postal din Statele Unite si are aproape 250.000 de vizitatori unici in timpul fiecarei furtuni de zapada'', a mai scris Sukhin.

Programul, disponibil online la www.snowdaycalculator.org, are si versiune mobila pentru sistemele Android si iOS, fiind disponibil si pe site-urile de internet ale unor publicatii renumite precum The New York Times sau TIME.


15 februarie 2016 11:54
Modifică setările cookies