• 1 EUR Euro RON
  • 1 USD USD RON
  • 1 GBP GBP RON
  • 1 CHF CHF RON
Protest la RATB. Sindicalistii reclama coruptia si mafia care sufoca institutiile statului roman

Protest la RATB. Sindicalistii reclama “coruptia si mafia care sufoca institutiile statului roman”

Sindicalisti din RATB organizeaza, joi, un protest, intre orele 11,30 si 14,30, prin care vor sa atraga atentia asupra "coruptiei si mafiei care sufoca institutiile statului roman".

"Va facem cunoscut ca in ziua de 17 martie 2016 se va desfasura o adunare publica organizata de noi, Sindicatul Transportatorilor APT din RATB, sustinuti de avocatii din UNBR 2004, reprezentati de domnul avocat Vasile Dumitru. Protestul cu nr. 17 va avea loc intre orele 11,30 si 14,30 in localitatea Bucuresti, la sediul Autobazei RATB Titan, Bd. Theodor Pallady nr. 64, S3, Bucuresti", se spune intr-un comunicat al Sindicatului Transportatorilor APT.
 
Potrivit sursei citate, scopul adunarilor publice il constituie "abuzurile, coruptia si mafia care sufoca institutiile statului roman, abuzurile si coruptia din partidele politice care numesc conducerea RATB, abuzurile si coruptia din Justitie, care nu finalizeaza dosarele aflate pe rol, abuzurile si coruptia din Guvernul Romaniei, care nu opreste Mafia organizata din RATB, abuzurile si coruptia din Primaria Municipiului Bucuresti, care numeste conducerea RATB si intretin fenomenul de tip mafiot din RATB".
 
Sindicalistii afirma ca managementul RATB, despre care spun ca este "neperformant si ilegal", a fost sustinut si impus de Consiliul General al Municipiului Bucuresti, iar alesii locali nu au facut numirile in urma unui concurs, asa cum prevede legea, ci politic.
 
Sindicalistii mai reclama faptul ca in RATB au fost angajate "pe bani foarte multi" rude ale consilierilor generali, numirea politica "a unor sefi incompetenti", "abuzurile sefilor impotriva salariatilor", "furtul si distrugerea RATB sustinute in ultimii 26 de ani de grupurile politico-mafiote", "acoperirea jafului de la RATB prin lipsa de reactie a institutiilor statului", "conflictul de drepturi privind aplicarea contractului colectiv de munca, dar si conditiile de munca, in special ale casierelor.

17 martie 2016 09:09
Modifică setările cookies